Топ 12 Игри за Сватба 2024 – Интересни Сватбени Игри

На нашата собствена сватба преди години ни беше доста трудно да открием интересни игри за сватба в интернет. Повечето сватбени игри, които открихме, бяха едни и същи и с нищо не биха изненадали гостите на сватбата: игра с обувки, балони с обещания, повиване на бебе кукла и т.н.

сватбени игри

Не ни разбирайте погрешно. Тези игри също са интерени и точно за това младоженците и сватбените водещи ги предпочитат толкова често. Идеята ни с тази статия е да съберем на едно място сватбени игри, които да са по-неочаквани от гостите на тържеството. Игри за сватба, които да разчупят обстановката и да направят вечерта още по-весела и запомняща се. Започваме с една игра за сватба, която ние от ДАР ПТИЦА сами измислихме. Тя е особено забавна и нестандартна :)

#1 Игра за Сватба с 30 Скреч Карти “Момичета vs Момчета”

игри за сватба(ЗА ПОДРОБНОСТИ И ПОРЪЧКА НА ИГРАТА – КЛИКНЕТЕ ВЪРХУ СНИМКАТА)

Правила: Първо булката избира 5 свои близки приятелки, а младоженецът избира 5 момчета. Това са двата отбора, които ще се състезават помежду си. Комплектът със скреч карти, който може да си купите от нас, съдържа общо 30 карти за изтриване с размер 8,5 см х 5 см. 15 червени карти за момичетата и 15 сини за момчетата. По-голямата част от картите са интересни въпроси свързани с младоженците, а другата по-малка част са забавни предизвикателства. Ето и част от въпросите и предизвикателствата:

  1. Вдигни тост
  2. Опиши булката с 3 думи
  3. Изпей откъс от любима песен
  4. Какво работи младоженецът?
  5. Как се запознаха младоженците?
Всяко момиче изтегля по 3 червени карти, а всяко момче изтегля по 3 сини скреч карти. На всеки участник се раздава и по едно дървено копче включено в комплекта ни, с което лесно се изтрива скреч покритието.

Започват момичетата по реда, в който са избрани от булката. Първото избрано момиче изтрива една от 3-те си червени скреч карти. Ако ѝ се падне въпрос и отговори правилно, печели точка за отбора на момичетата. Ако ѝ се падне предизвикателство и го изпълни, отново печели точка.

30 СКРЕЧ КАРТИ “Момичета vs Момчета” НА ТОП ЦЕНА

podaracizasvatba@gmail.com или 0883 488 309

Следващият участник в играта е първото избрано момче. То също изтрива една от 3-те си сини карти като за него важат същите правила – печели точка за правилен отговор или изпълнено предизвикателство. Така се редуват момичета и момчета докато всички 30 скреч карти са изтрити.

През цялото време кумата брои точките на момчетата, а кумът на момичетата. Младоженците пък следят дали отговорите са верни и решават дали предизвикателствата са изпълнени. Победител е отборът с повече точки.

Награда: бутилка вино/уиски

Продължителност на Играта: 20 мин

Цена на Комплекта с 30 Скреч Карти + 10 Дървени Копчета: За актуална цена посетете онлайн магазин Дар Птица!

#2 Конкурс по Танци с Гостите


Правила: Младоженците избират 6-7 двойки, които излизат на дансинга. DJ-ят пуска откъси от напълно различни песни като всеки откъс е около 30 секунди. Ето няколко примерни песни: Let’s Twist Again, Macarena, Шампанско и Сълзи, Луди Жаби, Патешкия Танц, Танцът на Пингвина, Boushret Kheir, Du Hast и т.н.

игра за сватба с танци

Има три кръга и след всеки кръг младоженците избират няколко двойки, които да отпаднат. Накрая младоженците избират двойката победител. По желание може да наградят и двойките на второ и трето място.

Награди: патронче с алкохол/кенче, бутилка домашна ракия, стъклена бутилка лимонада

Продължителност на Играта: 20 мин

Цена: зависи от наградите

#3 Сватбена Игра с Гостите “Властелинът на Къщата”

Правила: Водещият или DJ-ят викат на дансинга булката и младоженеца. Подканват всички жени в залата да застанат около булката и всички мъже от сватбата да застанат около младоженеца. На жените и мъжете се дават по два листа с текста на една и съща популярна песен. Куплетите, които трябва да пеят само мъжете, са оцветени в синьо, а куплетите, които трябва да пеят само жените, са оцветени в червено. Може да има и черни куплети, които мъжете и жените да пеят заедно.

игри за сватба с пеене

Целта на играта е да се определи кой ще командва вкъщи. Ако спечелят момичетата, господарят на къщата ще бъде булката. Ако пък мъжете се справят по-добре в тази сватбена игра, мъжът ще коли и беси у дома.

DJ-ят пуска песента и започват да пеят или жените или мъжете в зависимост от това в какъв цвят е оцветен първият куплет. Получава се едно мощно надпяване. Много често в стремежа си да спечелят играта, жените започват да пищят силно, а мъжете да вият като койоти :)

Накрая, за да се реши кой отбор е пял по-добре, DJ-ят подканя всички в залата да ръкопляскат първо за отбора на дамите, а след това за отбора на мъжете. Отборът, който събере по-мощна подкрепа, е победител.

Награда: избира се господарят на къщата

Продължителност на Играта: 10 мин

Цена: 0 лв

#4 Сватбено Дърво с Отпечатъците на Гостите

Правила: Тази игра няма състезателен характер и идеята ѝ е дървото с отпечатъците на гостите да остане като скъп спомен от сватбата и да краси дома на младоженците. В интернет продават шаблони за такива дървета. За нашата сватба през 2015 получихме дървото от долната снимка като подарък от нашата приятелка художничката Мария Паунова.

интересни идеи за сватба

Картината с дървото без листа се поставя на видно място някъде в ресторанта. Ако имате статив ще е най-добре. Към края на вечерта, когато повечето ритуали са минали, сватбеният водещ или DJ подканват гостите на сватбата да отидат при картината, да потопят палеца си в предврително заредената с боички палитра/чиния и да оставят своя отпечатък като листо върху картината с дървото. Оставете и пакет мокри кърпи до картината, за да се избършат гостите. Крайният резултат е много интересен, а самата картина може да закачите някъде в дома си, за да ви напомня ежедневно за прекрасното тържество.

Награда: лично удовлетворение

Продължителност на Играта: 15 мин

Цена: 50 лв

#5 Забавна Сватбена Игра “Танц Върху Вестник”

Правила: Водещият на тържеството подканя няколко двойки доброволно да вземат участие в тази игра. Ако няма достатъчно желаещи, младоженците също подканят своите приятели да излязат на дансинга. Пред всяка двойка се поставя една страница от вестник. Двойката стъпва върху вестника. DJ-ят пуска част от песен и всички трябва да танцуват, без да излизат от вестника. Ако някой пристъпи извън вестника, отпада от играта.

уникални сватбени игри

След края на първата песен, вестникът се сгъва веднъж, двойките пак застават отгоре и диджеят отново пуска откъс от песен. Двойките продължават да танцуват, докато спре песента. Това упражнение се повтаря няколко пъти, докато накрая остане само една двойка, която не е излязла от вестника. След три-четири прегъвания на вестника вече всички дами са в ръцете на своите половинки и танците са особено атрактивни.

Играта е много разчупена и забавна както за участниците, така и за останалите гости.

Награда: лично удовлетворение

Продължителност на Играта: 15 мин

Цена: 0 лв

#6 Игра с Приятелите на Младоженците “Обещано”

Правила: Видяхме тази игра от блога на нашите приятели Сватбена Агенция Алегрия. Много ни хареса и решихме да я включим и в нашата статия със забавни и интересни сватбени игри. Избират се 12 госта/двойки, които отново излизат на сцената. Там има две купи. В едната са сложени 12 листчета, на всяко от които е изписан месец от годината. В другата купа има 12 листчета с обещания.

различни игри за сватба

Пример – Иван тегли от първата купа листче с месец Юни, а от втората купа тегли обещанието “Ще ви дойда на гости с бутилка вино!”. Така Иван трябва месец Юни наистина да отиде на гости на младоженците и да носи бутилка вино. Ето и други идеи за обещания: “Ще ви изведа на дискотека!”, “Ще ме почерпите на ресторант!” и т.н. Ако избраните участници в играта са сериозни, то младоженците ще имат по едно приятно изкарване с тях в следващите 12 месеца.

Награда: приятни моменти с младоженците

Продължителност на Играта: 10 мин

Цена: зависи от обещанията

#7 Надяждане със Сватбената Торта

Правила: На повечето сватби, непосредствено след като се разреже сватбената торта, се викат три или повече двойки. Най-често те се състезават помежду си коя двойка ще изяде по-бързо своето парче торта. Победителите в играта ще са най-вероятните следващи младоженци.

надяждане с торта на сватбата

Награда: няма

Продължителност на Играта: 10 мин

Цена: 0 лв

#8 Лимбо с Бъдещите Младоженци

Правила: Тази сватбена игра обикновено се провежда веднага след предната игра “Надяждане със Сватбена Торта”. Може да се обяви от водещите и като втори кръг на играта като двете двойки изяли най-бързо своето парче торта, продължават във втори кръг “Лимбо”, а третата най-бавна двойка отпада.

Булката и младоженецът опъват една лента, под която трябва да минават все по-ниско участниците в играта, без да докосват пода с ръце или дупе. Интересното и различното в това сватбено Лимбо е, че партньорите в играта могат да си помагат взаимно. Така играта става доста по-различна от стандартната и има много възможности за експериментиране.

Награда: колкото по-голяма, толкова по-успорвана ще е борбата

Продължителност на Играта: 10 мин

Цена: зависи от наградата

Популярни Сватбени Игри

В началото на статията споменахме няколко добре познати игри за сватба, които са често срещани на повечето български сватби. Лично на нас повече ни харесват горните игри, но все пак решихме да опишем правилата и на следните игри за сватба:

#9 Игра за Сватба с Обувки

Правила: Водещият/DJ-ят вика младоженците по средата на дансинга. Те сядат на два стола поставени с гръб един към друг. Булката сваля двете си обувки. Едната дава на младоженеца, а другата държи с дясната си ръка. Той пък от своя страна ѝ дава едната си обувка, а другата държи в дясната си ръка. Двамата хващат обувката на своя партньор с лявата си ръка.

игра с обувките правила

Водещият започва да задава въпроси на младоженците от типа на “Кой ще мие чиниите?”, “Кой ще взима важните решения вкъщи?”, “Кой ще готви повече?”, “Кой ще хвърля боклука?” и т.н. След всеки въпрос младоженците вдигат или своята обувка, или обувката на своя партньор в зависимост от отговора. Например, ако младоженецът смята, че той ще хвърля боклука по-често, вдига дясната си ръка със своята обувка. Ако пък смята, че жена му ще готви по-често, вдига лявата си ръка с нейната обувка. За да стане играта по-забавна, е важно въпросите да са добре подбрани спрямо самите младоженци.

Награда: лично удовлетворение

Продължителност на Играта: 15 мин

Цена: 0 лв

#10 Балони с Обещания

Правила: Предварително са подготвени 10 надути балона, в които има по едно навито листче. На всяко листчетата има написано по едно провокативно обещание. Младоженците се редуват като всеки от тях пука по един балон и чете съответното обещание. Ето няколко примерни обещания: “Обещавам да ти правя масаж 2 пъти в седмицата”, “Обещавам да те водя на почивка поне два пъти в годината”, “Обещавам винаги да те изслушвам”, “Обещавам да броя до 10 преди да кажа нещо всеки път щом се караме” и т.н.

Награда: лично удовлетворение

Продължителност на Играта: 10 мин

Цена: 5 лв

#11 Връщане на Ключовете на Младоженеца

Правила: За тази игра-шега с младоженците водещият предварително избира няколко по-разкрепостени момичета и тайно им обяснява какво предстои. След това водещият/DJ-ят подканя младоженецът да излезе напред, а всички негови бивши гаджета присъстващи на тържеството, да му върнат ключовете от апартамента. За да бъде още по-забавна шегата, може водещият да уговори ключове да върнат бременна гостенка, възрастна госпожа или разкрепостено момче. Със сигурност ще развесели допълнително всички присъстващи.

Ако булката е доказано ревнинва, не съветваме да правите тази шега особено ако на сватбата наистина присъстват бивши гаджета на младоженеца. Може пиперливата шега да развали настроението на някого.

Награда: забваление за всички гости

Продължителност на Играта: 3 мин

Цена: 0 лв

#12 Повиване на Бебе Кукла

Правила: На младоженците се дават две голи бебета кукли, по един памперс и чифт бебешки дрешки. След старта на играта, двмата започват да слагат памперса на своята кукла и след това дрешките. Който се справи по-бързо с тази не лека задача, печели състезанието. Победителят най-вероятно ще бъде и човекът, който по-често ще повива истинското бебе, така че истинският победител в играта може да се окаже по-бавният участник :)

Награда: лично удовлетворение

Продължителност на Играта: 10 мин

Цена: 5 лв


Това бяха 12-те интересни сватбени игри, които събрахме на едно място за вас бъдещи младоженци. Коя игра ви харесва най-много? А знаете ли други забавни игри за сватба? Отговорете ни като напишете коментар под статията.

Кои са най-забавните игри за сватба?

Най-забавните игри за сватба са: конкурс по танци с гостите, скреч игра “Момичета vs Момчета”, “Властелинът на Къщата”, Игра с Приятелите на Младоженците “Обещано” и др.

Кои са популярните сватбени игри?

Едни от най-популярните сватбени игри са: надяждане със сватбена торта, игра с обувки, балони с обещания, връщане на ключовете на младоженеца, повиване на бебе кукла и др.

Интересни сватбени игри за кумове?

Интересни игри за сватба за кумовете са: Лимбо с кумовете, “Танц Върху Вестник”, въпроси и отговори “Кой познава по-добре младоженците” и др.

сватбени аксесоари от дар птица

интересни игри за моминско парти