Откровено Интервю с Красимир Ламбов

В това интервю ви срещаме с популярния и много нестандартен сватбен видеооператор Красимир Ламбов. Зададохме му 10 лични въпроса свързани с работата и семейството му. Ето какво сподели той за себе си с екипа на Дар Птица:

красимир ламбов сватбен видеооператор варна

1. Как започнахте да се занимавате със заснемане на сватби?

От малък мечтаех да стана видеооператор и един ден да снимам филми. Първата си видеокамера закупих на 19г, малко след това заснех и първата сватба на едни приятели. Страшно много ми хареса това, че запазих споменът им през моите очи, докосвайки се до цялата емоция и го превърнах в моя работа.

2. Какво ви дава и какво ви отнема професията сватбен видеооператор?

Работата ми даде страхотни нови приятелства с младоженци и колеги и то до ден днешен. Зарежда ме положително, тъй като сватбата е един от най-хубавите дни на всяка двойка и винаги е много емоционално и забавно. Взема ми цялото време, тъй като обичам да изпипвам работата си до най-малкия детайл и по някога тази ми педантичност ми отнема много ценни моменти със семейстово.

3. Как решихте да снимате клиповете “Зад Кадър” и какво ги прави толкова популярни?


Обичам да се забавлявам по време на сватбите, винаги е весело и реших да покажа тази емоция в клип „Зад Кадър“. Смятам, че клиповете станаха толкова популярни, защото показах нещо ново, че една сватба освен да е стилна и красива, тя може да е и много забавна. За това правя на двойките свтбен клип и клип „Зад Кадър“ за да се усети цялата магия във всичките и измерения.

4. Разкажете за най-забавната и най-стресиращата случка от работата ви.


Имам безброй клипове „Зад кадър“ пълни точно с такива ситуации и не знам на коя да се спра. Но може би забавно и стресиращо беше, когато вземането на една булка беше на два пиратски кораба в морето. На всеки кораб беше различната рода, в един момент всички започнаха да се пръскат с маркучи водни бомби, а това беше едва началото на сватбата. Всички бяха вир вода, едва опазиха прическата на булката, беше много забавно, но и много стресиращо за мен заради техниката, тъй като на няколко пъти щяха да я намокрят. Но този спомен наистина е забавен и уникален.

5. Сещате ли се за нещо, което ви е шокирало по време на сватба?


Честно казано толкова много неща съм видял по време на сватбите, че вече незнам дали нещо би ме шокирало. Но може би най-шокирания младоженец, който съм виждал е един мексиканец, който едва на сватбата осъзна какво е да си вземе българска булка от родата и…

6. Снимате сватби от доста време, как се промениха те през годините?

Като цяло сватбите не са това което бяха, вече са по-пишни и разнообразни и двойките не се притесняват пред камера.
През годините оцениха професията видеооператор, когато им показахме, че филмът им наистина може да стане уникален, стига да ни се доверят и да ни приемат като творци. Фактът, че запазването на дати започва година, година и половина преди сватбата им ми говори, че все повече се цени професията ни.

7. Споделете нещо за себе си, което повечето хора не знаят.


Преди 2 години, създадохме с моето семейство канал в ютуб „Живот със Синдром на Даун“ в който снимаме живота си с нашата дъщеричка Микаела, която е със синдром на Даун. По този начин променяме негативни нагласи и предразсъдъци, оборваме черни статистики и създаваме актуална инфомация по темата. Учредихме и фондация, с която в момента подпомагаме развитието на 45 деца със синдром на Даун, които напълно безплатно участват в проекти по плуване, музикотерапия, физиотерапия. Това е мисията на живота ни, борба за по-добро бъдеще на дъщеричката ни и на децата със синдром на Даун в България.

8. С кое се гордеете най-много и как си се представяте след 10 години?

В професионален план с това, че с много усилия и идеи успях да покажа своето виждане във филмите, които създавам и хората го оценха. В личен план със семейството ми, съпругата ми и двете ми деца Крис на 7г и слънчевата Микаела на 4г и с фондацията която учредихме, помагайки на много други семейства с деца със синдром на Даун.

9. Какво обичате да правите със семейството в свободното ви време?

Да се разхождаме край морето, а лятото да си правим пикник на плажа. Да се забавляваме заедно, да се смеем и играем игри, а вечер да си направим кино вечер у дома пред телевизора, с пуканки и сок, гушнати четиримата заедно. Няма по-хубаво нещо от свободно време със семейството.

10. За финал, покажете ни няколко любими ваши сватбени клипа: