Моминско Парти 2024 – Организиране Стъпка по Стъпка

Предстои ви да организирате моминско парти? Искате булката и всички нейни приятелки да се забавляват на макс цяла вечер? Страхотно! Значи това ръководство за организиране на моминско парти е идеално за вас!

Трябва да знаете, че главният организатор на моминското парти е кумата. Това е една от най-натоварващите задачи за нея. За да се справи по-лесно и качествено, тя може да разчита на помощта на шаферките, приятелките, семейството и дори годеника на булката.

моминско парти

Но за да върви всичко гладко и по план кумата трябва да заема ръководна роля и да не я протстъпва на другите момичета. В противен случай може да настъпи анархия, а вярвайте не искате това да се случи. При възникване на спорни ситуации, при които кумата не може да вземе сама решение, най-добре е да гласувате, за да няма сърдити. В тази връзка, може да видите статията 14 Задължения на Кумата, за да видите кои са всички неща, за които отговаря кумата. От Дар Птица изготвихме списък с 5 лесни стъпки, които ще ви помогнат с организацията на партито. Следвайте ги и ще видите, че тази задача не е толкова невъзможна.

1. Моминско Парти – Списък на Гостите и Бюджет

Организирането на моминско парти трябва да започне поне два месеца преди самото парти. Първата стъпка е уточняване на гостите. Това се извършва с помощта на булката. Не канете момичета на своя глава, защото може да не сте наясно какви са точно отношенията им с булката.

След като сте обсъдили списъка на присъстващите е време да съберете всички момичета на едно място. Добър вариант за това е лична затворена Facebook група. В нея всички поканени момичета могат да дават предложения за моминското парти. Друг вариант е viber група или друго приложение, което всички присъстващи ползват.

Кой плаща моминското парти? Бюджет за моминското парти?

Когато вече знаете кой ще присъства на партито, трябва да определите своя бюджет за моминско парти. Минимумът е 50 лв, защото въпреки че сте много хора, всяко моминско парти е свързано със задължителни разходи. Ако например решите да наемете стриптизьор, бюджетът ще се увеличи с поне още 10 лв на човек.

Не забравяйте, че булката няма да плаща нищо по време на своето парти, така че трябва да си разделите и разходите за нея. Някои от задължителните аксесоари за моминско парти са: балони за моминско парти и друга украса, торта, подарък за спомен за булката, игри и др.

КЛИКНЕТЕ ТЕКСТА ИЛИ ДОЛНАТА СНИМКА И ВИЖТЕ АКСЕСОАРИТЕ ЗА МОМИНСКО ПАРТИ НА ДАР ПТИЦА:

евтини аксесоари за моминско парти

2. Избор на Дата и Място при Организиране на Моминско Парти

Това е втората важна стъпка, която трябва да се направи при организирането на последната моминска вечер на булката. Хубаво е да се консултирате с бъдещата булка за града, в който ще се проведе партито както и за датата. Много булки предпочитат партито да бъде два – три дни преди сватбата, в същия град, в който ще се проведе голямото събитие.

Все повече се наблюдава тенденция, при която моминските партита се организират на някой от големите летни курорти – Слънчев бряг, Златни пясъци, Обзор и др. Те могат да продължат няколко дни. Този тип отпразнуване на последните момински дни на булката изискват повече средства и време от страна на гостенките. Така че е хубаво да се съобразите с финансовите възможностите на всички момичета, за да не се стига до момент, в който някои от тях да не дойдат на партито поради тази причина.

организиране на моминско парти

Ако партито се провежда в град, който не познавате, помолете някое от момичетата, които живеят там, да проучат евентуалните места за моминско парти. Когато се спрете на заведение и искате да направите резервация, задължително говорете с управителя. Уверете се, че той няма нищо против провеждането на такъв тип парти. Някои заведения не желаят при тях да бъдат организирани момински партита, защото смятат, че ще се наруши спокойствието на останалите посетители.

Ако все пак сте решили да организирате моминското парти в домашна обстановка е хубаво да имате добре подготвен сценарий за неговото протичане. Уверете се, че в апартамента или къщата има от къде да се пусне музика. Осигурете достатъчно напитки – алкохолни и безалкохолни, разядки, снаксове, сладки и т.н.

Понякога, когато гостенките не се познават добре и някои от тези елементи липсва може да се получат доста неловки моменти, изпълнени с мълчание. Дар Птица ви съветва да изберете партито да бъде на неутрална територия и по възможност на непознато за булката място, защото така ще ѝ бъде много по-интересно и вълнуващо.

3. Включете Нестандартни Игри

Игрите винаги са една добра идея за разчупване на ледовете в началото на всяко моминско парти. Написали сме цяла статия Топ 12 Игри за Моминско Парти, където може да почерпите вдъхновение и дори да поръчате няколко наши авторски игри изцяло измислени и изработени от екипа на Дар Птица.

моминско парти игри

Подберете игрите така, че всички гостенки да вземат участие в тях. Ако знаете, че част от момичетата са по-стеснителни, съобразете се с тях и не ги притискайте да правят нещо, което не им е приятно. Другият вариант е да ги напиете и тогава сами ще искат да участват във всичко :)

Вижте подробности за авторската ни Игра за Моминско Парти с 20 Предизвикателства както и цената ѝ като клинете върху снимката:

парти игра с предизвикателства

4. Подгответе Изненади и Подаръци за Булката

Една от най-тривиалните, но с трепет очаквани от булката изненади, е пристигането на стриптизьора. Не всички момински партита имат стриптизьор, но е хубаво да го обсъдите с момичетата. Имайте в предвид, че не във всички заведения позволяват появата на еротичен танцьор. Ако сте се спрели на вириант да извикате такъв трябва внимателно да обмислите в кой момент от вечерта да го призовете. Има и клубове, в които се предлага тази услуга, така че може да говорите първо с управат, преди да се заемете с търсенето.

Какво да подарим на булката?

Една трогателна изненада, с която на 100% ще разплачете булката, е изготвянето на Скрапбук. Това е книга, в която всяко момиче трябва да направи само определен брой страници. Например две, в които да сложи любими снимки с булката и да напише някоя интересна случка с нея. Корици за такъв тип книги може да намерите в магазините за крафт материали.

как се организира моминско парти

Друга интересна изненада са малки подаръчета, които да подарявате на булката по време на цялата вечер:

  • МОМИНСКА КЛЕТВА, с която да стартира партито.
  • БЛАНКИ СЪС 17 СЪВЕТА ЗА БУЛКАТА за успешен брак.
  • Еротично бельо за първата брачна нощ.
  • Вибратор за моментите, когато съпругът е в командировка.
  • Бабешки гащи за нощите, когато булката няма да е в настроение.
  • Точилка за нощите, в които мъжката вечер е продължила до по-късно и т.н.

моминска клетва за булката

(КЛИКНЕТЕ ВЪРХУ МОМИНСКАТА КЛЕТВА ЗА ЦЕНА И ПОРЪЧКА)

Хубава идея е да вземете и по едно сувенирче за всяко момиче, което да им напомня за моминското парти. Интересен вариант са стъклени овални магнити, предлагани от Дар Птица, върху които е изписано името на булката и датата на партито.

Друго подаръче, което ще направи впечатление, са мини албумчета за моминско парти, в които се поставя снимка на всяко момиче с изписан кратък текст върху всяка снимка. Освен този тип подаръчета е хубаво да помислите и за някоя сладка изненада като торта или мъфини в закачливи форми. Кое момиче не обича сладко…

Интересна идея за подарък за спомен от моминското парти са БЛАНКИТЕ 17 СЪВЕТА ЗА БУЛКАТА на ниска цена. Идеята е всяко момиче да попълни своята бланка и да я подари на булката. Получават се много забавни и нестандартни съвети. Ако сте например 10 момичета си вземете 10 отделни бланки. Със сигурност ще усмихнете булката!

съвети за булката

(ЦЪКНЕТЕ СНИМКАТА ЗА ПОДРОБНОСТИ и ПОРЪЧКА)

5. Аксесоари за Моминско Парти

Има голямо разнообразие от аксесоари за моминско парти, между които може да избирате. Те могат да се разделят образно на два вида – аксесоари за момичетата и парти декорация. Към първият вид се отнасят гривнички, ленти, значки, халати, тениски с надписи “Булка”, “Кума”, “Отборът на Булката” и т.н. С тях е гарантирано, че ще се отличавате е клубовете и всеки, който ви види ще знае, че сте част от свитата на булката.

Друг интересен и елегантен аксесоар са венчетата за глава, които нашумяват все повече. Те са стилни и може да ги изберете в цвят, който да подхожда на цветовата тема на партито. Ако нямате определен цвят е най-добре да се спрете на бели венчета, защото те ще отиват на всички тоалети и прически. За булката естествено трябва да предвидите едно сватбено було, което да носи през цялата вечер.

аксесоари за моминско парти

(КЛКНЕТЕ ВЪРХУ СНИМКАТА ЗА ЦЕНИ И ПОРЪЧКА) ↑

След като сте определили какви изненади ще правите на булката и какви отличителни аксесоари ще носите вие е време да подготвите парти декорацията. Хубаво е да си изберете някакъв основен цвят, който да е водещ при декориране на мястото на партито. Предлагат се много интересни гирлянди, които се закачат на масата или зад нея. На тях най-често е изписано “Моминско Парти”. Хубавото при тях е, че може и сами да си ги направите ако имате време и желание за това. Друг популярен парти аксесоар за изрисувани чаши.

Балоните за моминско парти са друга готина декорация, която ще придаде един завършен празничен вид на партито. Има различни видове балони, които най-често са с надпис “Моминско Парти”. Ако искате да бъдете по-различни и снимките от партито да са още по-ефектни, препоръчваме ви балони с конфети. Ще постигнете Уау ефект ако ги надуете с 50% хелий и 50% въздух.

Дар Птица предлага точно такива балони с конфети в цвят розово злато, които може да откриете в онлайн магазина в категория Аксесоари за Моминско Парти.

За да придадете цялостен вид на партито може да вземете специални картонени чинии, чаши, сламки и салфетки. Те се предлагат в актуални цветни десени и няма как да не направят впечатление. Освен, че са много готини, този тип посуда има още един огромен плюс, особено ако сте в домашна обстановка – накрая събирате всичко и го хвърляте в кофата за боклук.


Ето така се организира моминско парти в 5 лесни стъпки! Надяваме се, че това кратко ръководство ще ви улесни при разпределяне на задачите и отговорностите. Ако имате някакви интересни и нестандартни идеи или предложения, споделете ги в коментарите.