6 Съвета от Tоп Сватбени Фотографи във Варна

От Подаръци за Сватба се свързахме с едни от най-добрите сватбени фотографи във Варна като им зададохме въпроса:

Какво ще посъветвате бъдещите младоженци, за да бъде сватбената им фотосесия перфектна?

Събрахме отговорите на всички варненски фотографи, които ни отговориха + любима сватбена снимка направена от тях. Подредихме ги по реда, в който ни написаха своя съвет:

Toni Perec Photography

добри сватбени фотографи във варна

facebook.com/ToniPerecPhotography

За мен най-важното в една снимка е тя да предизвиква някаква емоция, т.е. тя самата трябва да е емоционална, за да развълнува зрителя. Една снимка може да е технически перфектна, композиционно и експонационно правилна, но ако не предизвиква вълнение, значи най-важното отсъства, а именно емоцията. За това, ако съветът трябва да е един, от мен той е: бъдете спонтанни, естествени, непринудени и емоционални!

Студио8

най-добрите фотографи във Варна

facebook.com/studio8.bg

По възможност отделеното за фотосесия време да е колкото се може по-късно, перфектната светлина както много от нас знаем е, преди залез.
Да предвиждат, че във времето за фотосесия трябва да включат, времето за предвижване до локацията.
И колкото повече време могат да отделят е винаги по-добре, дори да приключат симките по-рано, ще имам момент в който ще могат да отдъхнат за малко и да продължът купона с пълни сили.
И последния, но не и по значимост съвет от нас е, да бъдат естествени, да бъдат усмихнати и да се обичат.

Fusion Photography

сватбени фотографи Варна

facebook.com/FusionPhotographyLtd

Ключът към перфектната сватбена сесия е в предсватбената (или годежна) сесия. Тя ще представлява за Вас нещо като репетиция преди големия ден и има за цел да се опознаете по-добре с Вашия фотограф, да свикнете с начина му на работа, да се научите да позирате правилно и без притеснение пред камерата. Когато отиваме на изпит подготвени се чувстваме по-спокойни, нали? Същият принцип важи и тук!

Щом знаете какво се очаква от Вас, Вие ще подходите уверено към снимките, което гарантира зашеметяващ резултат! Освен това ще Ви остане и един красив спомен от миговете преди сватбата!

Балин Балев

сватбени фотосесии във варна

facebook.com/StudioProteyVarna

Ние от студио Протей, и аз като сватбен фотограф бих дал следните съвети към всички бъдещи младоженци, за да бъде тяхната фатосесия незабравима:

На първо място аз съветвам младоженците да си направят фотосесията в ден различен от сватбения ден. Така има достатъчно време и могат да се използват моменти от деня когато е различна светлината.

Също така да се набележат различни локации, които често могат да бъдат отдалечени една от друга и се изразходва време в транспорт. Все пак ако няма възможност да се отдели ден различен от сватбения, препоръчвам да се отделят поне два часа за фотосесия и то в късния следобед.

Съветвам също младоженците да бъдат напълно спокойни, естествени и отпуснати, да не гледат винаги в камерата, а да се гледат взаимно. Да решат предварително какъв тип снимки искат да им бъдат направени: – романтични, забавни, артистични….
И най-важното : – да се забавляват :)

Blagovesta Filipova Photography

красиви сватбени снимки варна

facebook.com/PhotographyByBlagovestaFilipova

Перфектната фото сесия се прави извън сватбения ден. Да знам, че всички младоженци заделят час, два от сватбения ден за да си направят такава и казват готово, но в деня на сватбата имам график, напрежение и още куп други ограничения, които възпрепятстват хубавите снимки.
Сесията след сватбата, дава възможност отново да бъдете булка, да заведете фотографа на място за която винаги сте мечтали.

От опит го казвам, Такава сесия се превръща в едно незабравимо изживяване, което ви дава възможността да се насладите на вашата любов по най – истинския начин, а на фотографа, време и възможност да направи за вас невероятните снимки за които винаги сте си мечтали.

Даниела Богданова Фотография

Даниела Богданова сватбен фотограф варна

facebook.com/DanielaBogdanovaPhotos

Едно от най-важните неща е младоженците да бъдат спокойни и весели. Когато в погледите им се вижда любовта и нежността, която изпитват един към друг – това се отразява и в снимките! Няма как да скриеш подобни чувства! Това са най-красивите и искрени емоции, които винаги се опитвам да уловя!

Също важно условие е и къде ще се провеждат снимките. Може да се избере някое красиво, заредено с хубава енергия любимо място. Например: Двореца в Балчик, Евксиноград, Аладжа манастир и т.н. Място на което те ще се чувстват добре и ще ги предразполага за снимки.

Относно времето отделено за фотосесията хубаво е да се отдели поне 1:00 – 1:30ч. защото времето минава неусетно. Трябва да се предвиди и достатъчно време за придвижване до мястото и обратно. Най-подходящият час за фотосесии е късният следобед, но това не винаги се получава.

А ако времето на вън е облачно – не се притеснявайте. В момента точно преди да завали се получават перфектните кадри!

Казано най-кратко за перфектната фотосесия един от най-важните елементи е емоцията! Доверете се на Вашия фотограф и му позволете да запечата тези красиви мигове!


интересни места за сватбено видео

интересни игри за моминско парти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>