Съвети за Бъдещи Младоженци от 9 Топ Сватбени Агенции в България

От Дар Птица попитахме най-големите и реномирани сватбени агенции в България:

Кои са най-често допусканите грешки от младоженците при организирането на сватбата?

полезни съвети за бъдещи младоженци

9 агенции ни отговориха, за което сме им изключително благодарни! Съветите им са много полезни и със сигурност ще помогнат на бъдещите младоженци да допускат по-малко грешки при организиране на сватбата и при самото ѝ протичане. Съветите са подредени в реда, в който получихме отговор от сватбените организатори:

Сватбена Агенция Звезден Празник – Варна

съвети за бъдещи младоженци

Основната грешка, която допускат младоженците започвайки подготовката за сватбата си е тази, че още преди да са изготвили план-програма за сватбения ден, бързат да резервират часове за ритуална зала и църква. И за да се презастраховат с времето, оставят по 1-2 часа между отделните церемонии и локации.

По този начин сватбата става продължителна, накъсана и тромава, а гостите се чудят по кои кафенета да „убият времето“ между ритуална зала, църква, сватбена фотосесия, коктейл и ресторант.

Моят съвет към вас, уважаеми бъдещи младоженци, е да започнете сватбената подготовка с изготвяне на организационна програма по часове и логистичен план на сватбения ден.

Помислете за комфорта на своите гости!

Сватбена Агенция Diamond Ring – София

известни сватбени агенции в България

Най-често се сблъсквам с желанието на двойките да ангажират шаферките си в деня на сватбата да се грижат за гостите и други организационни елементи.

Те са най-близките им приятелки и не биха им отказали помощ. Това е грешка, защото дамите, които са избрали да им бъдат шаферки също са и техни гости. Те трябва да изживеят празника заедно с младоженците, а задачите биха ги лишили от това удоволствие.Когато липсва опит се създава стрес и напрежение, а риска нещо да се обърка е голям.

За това препоръчваме на двойките да оставят тези прекрасни дами в красиви рокли да бъдат до тях пред олтара, на фотосесията и заедно да се веселят. За всичко останало си има професионалисти, които ще се погрижат за техните гости и организация.

Сватбена Къща Наталина – Варна

най-добрите сватбени агенции в България

Най-често допусканите грешни ходове на младоженците са:

Недостатъчно доверие към професионализма на наетите подизпълнители (наемане на дисководещ, който да не прави собствен музикален подбор, а да пуска само, предварително подбрани от младоженците песни). Това е огромна грешка, защото професионалиста има опит, усеща атмосферата и настройката на гостите и чрез правилно поднесен музикален фон създава нужната обстановка.

Припряност към подготовката и изискване партньорите да дават повече, от колкото са се уговорили предварително. Младите хора живеещи извън страната, често изискват различни отстъпки от избраните локации за провеждане на сватбената вечеря. В много случаи желанията са осъществими, но в практиката се сблъсквам и с нереализуеми такива.

Друга основна грешка са очаквания за добиване на невероятна визия на локацията за сватбеното тържество, а отделяне на минимален бюджет. Всяка добра сватбена агенция изготвя финансов план за своите клиенти. Така всички са доволни, защото реалистичните факти не подвеждат в очакванията.

Сватбена Агенция Пертито – Варна

често допускани грешки от младоженците

Ние от “Пертито” не бихме си позволили да посочваме грешки, тъй като всички, на които предстои преживяването “Сватба”, се стремят денят им да бъде организиран по възможно най-съвършения начин. Можем да дадем само някои добронамерени съвети по този въпрос.

Отговорността на младоженците е огромна, тъй като не искат да разочароват гостите, очакванията на родителите им..и най- вече да не правят големи компромиси със собствената си представа за сватбата им, когато тя се изправя лице в лице с бюджета!

В стремежа си всички да помогнат с нещо, започват да предлагат да се заемат с някои детайли по организацията:

 1. Един приятел намира музиканти за съпровод на младоженеца, както и на извеждането на булката.
 2. Близка братовчедка на семейството е доста сръчна и се заема с декорацията ( понякога дори самата булка влиза в тази роля ).
 3. Трети се заема с доставянето на шампанско или свещи за венчавката…

И много често резултата от тази групова организация е следният:

 1. Музикантите не пристигат навреме или ако пристигнат, то са облечени все едно, че не са се прибирали от снощната дискотека… Междувременно, този, който ги урежда, прекарва часове в напрежение на телефона в деня на сватбата и с тайната мисъл ” Защо ми трябваше да се захващам?”
 2. Сръчната роднина, която междувременно е гост на сватбата, до последната секунда се лута ( сама ) в ресторанта , тъй като е нямала дори бегла представа колко време отнема да подготвиш ресторант за 100 гости и в крайна сметка…церемонията е започнала, а тя има спешна нужда от душ и грим и така от гост, тя се превръща в неплатен персонал.
 3. Да проверим какво става с третия участник! Надлежно купил шампанското за ресторанта и свещите за църквата …и ги забравил в къщи..

Примерите, които даваме са реални случаи от нашата практика. Заключението е, че трябва да има ЕДИН отговорен за всичко това, но той не трябва да е близък на семейството или роднина, тъй като буквално ще пропусне половината сватбено тържество, ако трябва да се заеме с всичко.

Тук идва решението, че Ви е необходим екип, за да поеме целия организационен буфер – да провери къде са ви музикантите, да достави шампанското и свещите навреме и на място. Да подготви декорацията в ресторанта, без да се налага булката да реди табелки с имена на гости по масите два часа преди сватбата!

Като сватбен организатор (думата “агент ” винаги звучи малко подозрително), ние не задължаваме клиентите си да възлагат всичко на нашите грижи, а им даваме право на избор в коя точно част от организацията имат нужда от помощ.

Активната комуникация, Изграждането на дълбока връзка и доверие помежду ни е формулата за всеобщото ни удовлетворение, когато всичко мине ” страхотно”, ” незабравимо” и младоженците са най-щастливите хора на света! Това е реклама за нашия опит и труд, която се отблагодарява хиляди пъти и никакви пари не могат да платят това усещане!

Сватбена Агенция Вълшебната Къща – София

как да изберем сватбена агенция в София

Ето какво мога да дам като съвет за допусканите грешки на младоженците:

 • Да не се притесняват за нищо на сватбения ден , защото това е техният ден и няма нужда от излишен стрес поне в този ден :)
 • Преди да се резервира църква, ресторант и граждански брак да се проверят свободните дати и часове и на трите места.
 • Да разпределят разходите си своевременно.

Сватбена Агенция Аврора – Пловдив

сватбени агенции Пловдив

Най-често допусканите грешки от младоженците при организирането на сватба са свързани с това, че ангажират ресторант, граждански брак и църковен брак, преди да ангажират агенция.

В последствие след изготвяне на визия на тържеството и сценарий на сватбения ден се налага да правят доста компромиси и разбират, че са допуснали грешка. Последователността при организацията е най-важното нещо в началото:

Избор на качествена и утвърдена агенция, избор на тематика и начин на провеждане на сватбата и след това всичко останало, свързано с церемониите за встъпване в брак, украсата, екип за видео, фото, диджей и т.н.

Има още много грешки, които сме срещали през годините, но темата е много обширна за разглеждане. Затова съм споменала за най-фрапиращата и сериозна грешка, свързана с последователността на организацията.

Ако младоженците проумеят това нещо, ще имат много по-малко ядове в бъдеще до сватбата. При едни наши клиенти дори се стигна до губене на капарото в ресторанта, защото той не отговори на техните очаквания за сватбата относно обслужване, храна и съдействие от страна на персонала.

Сватбена Агенция Свят за Двама – София

добри сватбени агенции софия

Според нас най-честата грешка е когато младоженците допускат остра намеса на майки, кумове или шаферки в организацията на сватбата, въпреки, че вече са наели агенция!

Сватбена Агенция Долче Вита – София

най-добрите-сватбени агенции в София

Не знам доколко бих Ви била полезна, защото като сватбен агент се очаква моите клиенти да не допускат грешки или да съм ги поправила преди да са ги допуснали. Но все пак се случва :)

 1. Избор на локация на открито без запасен вариант за прибиране на вътре в случай на дъжд. Мотивът “На моята сватба няма да вали” е железен, но за съжаление и в двата пътя валя.
 2. Големи луфтове във времето между обредна зала – църква – ресторант, в които гостите се чудят какво да правят
 3. Бюджет, несъобразен, с желанията и изискванията. Желанието за white glove service и трюфели e чудесно, но не може да се постигне с куверт от 30,00 лв. /примерно/

Сватбена и Парти Агенция Брилянтин – Бургас

сватбени агенции Бургас

Организацията на едно сватбено тържество е строго индивидуална и ние от Брилянтин винаги се стремим да се съобразяваме с конкретните изисквания на нашите клиенти. В тази връзка искам да отбележа, че както сватбите, които организираме не си приличат, така и младоженците са различни. Грешките, които най-често допускат са също много разнообразни.

Най-честите такива в процеса на цялостната подготовка са малките детайли, като например – покани за родители.

Родителите са едни от най-специалните гости на младото семейство и би било хубаво това да се знае още в самото начало, а именно когато се поръчват поканите.

Детайли са нещата, които младоженците пропускат да уточнят по между си, а това са нещата, които правят едно сватбено тържество съвършено и уникално.

23 Въпроса Които си Задава Булката Преди Сватбата

КРАЙ

Сещате ли се за други полезни съвети към бъдещите младоженци? А бихте ли променили нещо от вашата собствена сватба? Напишете коментар:

8 thoughts on “Съвети за Бъдещи Младоженци от 9 Топ Сватбени Агенции в България

 • март 20, 2016 at 7:36 am
  Permalink

  Интересна статия. Най-много ми харесва съветът на агенция Свят за Двама – да не се допуска остра намеса в организацията на сватбата от роднини, когато е наета агенция. От личен опит мога да кажа, че е много вярно! На моята сватба майката на мъжа ми не спря да се меси и накрая даже се скараха с персонала, защото тя вървеше по петите им и ги гледаше в ръцете кое как правят…

 • март 20, 2016 at 8:11 am
  Permalink

  Поздравления за идеята! И аз като скорошна булка потвърждавам, че с мъжа ми допуснахме някои от споменатите грешки преди да осъзнаем, че ни трябва помощ. За щастие не загубихме капарото в ресторанта въпреки че го сменихме.

 • март 20, 2016 at 9:11 am
  Permalink

  Да наистина е неприятно, когато някой следи работата ти непрекъснато и не те оставя да работиш на спокойствие.

 • март 20, 2016 at 1:07 pm
  Permalink

  Страхотна статия!
  На мен ми предстои съвсем скоро сватба и тези съвети ми бяха в голяма помощ. Със сигурност ще се съобразя с тях.

 • май 27, 2016 at 3:27 am
  Permalink

  Много полезен материал, важно е да се каже, че законодателството в България е малко странно и е хубаво преди сватба да се консултирате с юрист, мой съвет, иначе поздравления!

 • май 27, 2016 at 12:57 pm
  Permalink

  Ние сме против предбрачните договори, но двойките, които обмислят такъв вариант, е добре да се посъветват с юрист.

Comments are closed.