Как да Изберем Годежен Пръстен

Повечето мъже не разбират почти нищо от бижута и скъпоценни камъни. Затова им е толкова трудно да изберат точния годежен пръстен, който да подарят на избраницата си. Пръстен, който да изглежда добре, да подхожда на вкуса ѝ, да е удобен и да бъде на добра цена.

Ние от Подаръци за Сватба решихме да помогнем на бъдещите съпрузи в това нелеко начинание като им дадем няколко практични съвета “Как да Изберат Годежен Пръстен”.

съвети за избор на годежни пръстени

Как да Изберем Годежен Пръстен

 1. Изберете от какъв метал да бъде изработен годежният пръстен. Традиционно се подаряват годежни пръстени от злато с или без камък. Разгледайте кутията за бижута на приятелката си. Вижте бижутата от кой метал преобладават – сребро или злато. Ако украшенията от сребро преобладават, най-добре е годежният пръстен да е от бяло злато или платина. Ако бъдещата Ви годеница има повече бижута от жълто злато, потърсете годежни пръстени изработени от същия благороден метал.
 2. Изберете формата на камъка. Разгледайте внимателно накитите с камъни на Вашата приятелка. Вижте дали преобладават скъпоценните и полускъпоценните камъни с кръгла, овална или правоъгълна форма. Изберете формата на камъка на годежния пръстен според това кой от посочените камъни се среща най-често в кутията за бижута на избраницата Ви.
 3. Изберете модела на пръстена. След като сте разгледали бижутата на приятелката си, вече познавате вкуса ѝ. Ако тя предпочита класическите накити, не рискувайте с избора на пръстен и вземете модел със стандартен обков. Ако момичето харесва повече минималистични и по-екстравагантни бижута, спрете се на по-нестандартен годежен пръстен.
 4. Посъветвайте се с бижутер. Направете снимки на бижутата на избраницата Ви и ги покажете на опитен бижутер, който изработва годежни пръстени. Така той ще може да Ви покаже най-подходящите видове пръстени.
 5. Изберете удобен годежен пръстен. За да бъде един пръстен удобен, размерът трябва да е точен. Вземете един от пръстените на приятелката Ви, без тя да забележи. Занесете го в бижутерски магазин, където ще Ви ориентират за размера, който Ви трябва.
 6. Вземете халка с овален вътрешен профил. Пръстените с плосък профил много често убиват на ръката и могат да разранят пръстите. Затова изберете пръстен с овален профил, който е загладен и е много удобен за носене.
 7. Помолете за съвет най-добрата приятелка на бъдещата Ви годеница. Тя познава вкуса на избраницата Ви. Знае какъв тип метал обича да носи и какви камъни предпочита. Помолете момичето да не издава тайната ви, за да бъде изненадата пълна.

Това бяха нашите 7 съвета за избор на правилния годежен пръстен. Надяваме се да са били от полза за кандидат-младоженците. Направихме и ГАЛЕРИЯ с над 100 годежни пръстена, от които да си изберете модел:

100+ Красиви Годежни Пръстени

Източник на снимките: Всички снимки са взети от Subreddit JustEngaged

Кой модел от горните пръстени Ви хареса най-много? Споделете като коментар под поста!

2 thoughts on “Как да Изберем Годежен Пръстен

 • май 18, 2016 at 2:16 pm
  Permalink

  Мисля, че изборът на годежен пръстен е едно от най- трудните и същевременно едно от най- лесните неща. Трудно е от гледна точка на размер и качество, но на мен поне ми помогнаха този тип статии, един прекрасен сайт за годежни пръстени и малко тел. Тя не носи пръстени и за това взех тел и през нощта и я увих около пръста за да ѝ взема размера и така по магазините докато накрая не купих пръстена. Тя пък взе, че каза “ДА” хахах :)

 • май 27, 2016 at 9:37 pm
  Permalink

  Абе да ви кажа, аз съм доста импулсивен тип и ако съм си наумил нещо по-вероятно е да избягам от всякакви съвети и да се доверя на емоцията и най-вече на предпочитанията на любимата. Това съветвам и моите изпоженили се до тук другари. Към момента повечето са много доволни от СОМАХА (последния искаше и специална гравюра и на годежния и на халката та беше страшен зор).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>