5 Съвета за Щастливо Българско Семейство

Лесно е да обичаш, когато си млад и нямаш още много проблеми на главата. Животът е пред теб и тепърва предстоят някои от най-важните и трудни решения като закупуване на жилище и продължаване на рода. Но какво става, когато трудностите на живота в България се сблъскат и с Вашето ново семейство?

стабилен семеен живот

Да се съобразяваш цял живот с един човек е трудно. Още повече, че родителите на булката и на младоженеца също трябва да се имат в предвид при взимането на някои по-важни решения. Трудно е да се угоди на всички и затова сме приготвили за Вас няколко простички съвета, които ще Ви помогнат да създадете едно истински щастливо и стабилно семейство в България!

№1 Уважавайте Половинката Си

Уважението е в основата на всеки един брак. Ако основите на една къща не са добре направени, тя може лесно да се срути. Същото е и с брака.

Когато мъжът и жената изпитват взаимно уважение те се изслушват и взимат заедно важните решения в семейството. Нормално е да има различни мнения по някои от въпросите, но когато всеки изкаже спокойно аргументите си, без да се налага и да нервничи, лесно може да се прецени кой е по-добрият вариант. Изключително важно е да сте спокойни, когато обсъждате сериозни теми и да внимавате да не кажете нещо, което не мислите, за да не съжалявате по-късно.

№2 Разнообразявайте Ежедневието

Колкото и вълнуващи да са разговорите Ви, в един момент може да не са достатъчни. Лесно е човек да се отдаде на сивото ежедневие (работа, ядене, спане, почивни дни, работа…) и да върви по един и същ коловоз седмица след седмица, месец след месец, година след година.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън в Зоопарка

Това е много лошо за семейството Ви, защото без да се усетите сивотата ще превземе не само ежедневието, но и личния Ви живот.

Нашият съвет е да разнообразявате по всякакъв начин и при всяка възможност деня си: ходете на кино и театър, разходете се до зоопарка в Събота например, изпийте по един коктейл в кварталния бар след работа, изненадайте половинката си с нова настолна игра или пък си измислете нещо друго забавно да правите заедно като да наредите гигантски пъзел например.

Когато човек има желание, може лесно да измисли още десетки интересни идеи, с които да направи денят на семейството по-забавен и вълнуващ, а с това и целия брачен живот.

№3 Вземете си Куче или Котка

Точно така! Домашният любимец никога няма да Ви остави да скучаете. Постоянно ще имате и тема за разговор с човека до Вас от типа на:

  • Видя ли днес какво направи Макс с новите ми обувки?!
  • Виж колко е сладък докато спи свит на кълбо…
  • Няма да се спи довечера. Котангенс пак се е разгонил! и т.н.

младо българско семейство с куче и дете

Забележка: Всички използвани снимки са с опция за легално безплатно използване и са взети от Google.

Вярно е, че животното изисква много грижи и не всеки дом е подходящ за космат съквартирант, но също е вярно, че животното в дома носи със себе си и много позитивна енергия и забавни моменти. Освен всичко друго, ако си вземете куче ще станете и по-активни, защото всеки ден ще трябва да го разхождате напред назад. А какво по-хубаво от това да сте в парка заедно с любимия човек и да подхвърляте топка на кучето си?! Или пък да галите дебелия си котарак по тумбака, докато той се препича на слънце някъде по пода. Гарантирано 100% настроение!

№4 Ходете на Кратки Почивки

Никой няма  време да ходи повече от един два пъти в годината на дълга почивка. Малко са и хората, които могат да си го позволят чисто финансово. Ето защо нашата рецепта за щастлив семеен живот включва отскачането за по един два дена до близки уютни кътчета на България.

Край Варна такива места могат да бъдат: Мадарския конник и Плиска,  Камчия, Нос Калиакра, заливът Болата, Мидената ферма, Тюленово, Шабла и други. Всички те са на по максимум 1 час път с кола, което означава, че няма да губите много време нито пък ще харчите много пари за гориво.

ресторант мидена ферма край местност дълбока

Ако решите да пренощувате, много често хотелиерите пускат и ваучери с до 50% намаление на нощувката в сайтовете за колективно пазаруване, което прави пътуването още по-достъпно.

Идеята ни е, че почивката помага на семейството да се откъсне още повече от сивотата и помага на партньорите да се опознаят един друг в по-спокойна и позитивна обстановка извън големия град. Разнообразието е един от ключовите елементи при всеки един успешен брак!

№5 Намерете си Хубава Работа

Работата играе една от най-значимите роли във всяко семейство и то не само заради парите и спокойствието, които може да донесе. Просто, когато човек се чувства изнервен на работното си място, той няма как да бъде спокоен в къщи. Особено в България, където повечето шефове гледат максимално да се възползват от служителите си…

Дори и да успява да прикрие негативните емоции за известно време, ще дойде денят, когато лошата енергия ще излезе на яве.

добро място за работа в офис

Затова си намерете работа, която Ви кара да се чувствате добре. Където вършите нещо полезно и където Ви ценят като служител (и изкарвате достатъчно пари). Тогава ще се чувствате щастливи и ще сте по-спокойни, когато се приберете в къщи при партньора си.

Ако пък решите сами да започнете семеен бизнес например, още по-добре! Това може да сплоти допълнително семейството и да даде много нови теми за вълнуващи разговори. За България може да се кажат много негативни неща, но страната ни има един голям плюс – пред малките фирми има много неразкрит потенциал и сравнително ниска конкуренция. Затова давайте по-смело и каквото стане!

Това бяха 5те съставки в нашата рецепта за щастлив семеен живот. Надяваме се съветите ни да са Ви допаднали и да Ви помогнат да изградите едно щастливо българско семейство!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>