Първи сватбен танц: Mагия или Kатастрофа

съвети за първия сватбен танц на младоженците Влюбени погледи, нежно докосване, любима песен, носите се феерично по дансинга… сами сте … съвсем сами … и ви гледат … поне сто чифта очи … и в този момент искате да побегнете.
В последните години е изключително модерно първият сватбен танц да бъде по-разчупен, да бъде хореографиран, да бъде шоу за гостите. Проблемът е, че понякога в стремежа си към оригиналност, получаваме нещо нито приятно за гледане, нито приятно за танцуване: неловки погледи, безизразни или напрегнати физиономии, настъпване, побутване, препъване. За да избегнем това, е важно да се съсредоточим върху следното правило:
Сватбата е моя, следователно ще правя точно това, в което се чувствам добре.
Това ще рече: ако ви е неудобно и няма да се чувствате комфортно, танцувайки дадена хореография просто не го правете.
Сега ще разгледаме една проста схема, с която по-лесно да се ориентираме в танцовите си способности.
Как да Изберем Първия Сватбен Танц

Гостите ще Останат без Дъх

Безспорно този първи вариант, в който никой от младоженците не се притеснява и от всичкото нагоре може да танцува, е най-добрият. Остава само да прецените дали искате да танцувате на нежна мелодия, движейки се бавно в такт с музиката или желаете да направите шоу за гостите си. И в двата случая давайте смело.

1, 2, 3 … Чашки и Притеснението е Мъртво

Странно е как някой може да танцува много добре и едновременно с това се притеснява да покаже таланта си. Не бива да забравяме обаче, че на една сватба има много хора, а първият сватбен танц е един от моментите, в които всички очи са вперени във вас. Ако наистина държите да изтанцувате по-специален танц от голяма полза би било посещението на уроци или поне много тренировки с половинката, за да се чувствате напълно комфортно.

Може да се подкрепите с нещо преди да излезете на дансинга, но не прекалявайте, цял ден сте били на крак, възможно е да не сте хапнали много. Не желаете на първия сватбен танц да изглеждате като първокурсник на студентски купон.

Или ще е Супер Забавно, или – Пълна Трагедия

Е, не е хубаво да не можете да танцувате, но пък винаги може да се научите. Най-важното е да не се хвърляте на прекалено трудни хореографии. Вярно е, че когато ги гледаме в изпълнение на танцьори изглеждат невероятно, но първо, вие не сте танцьори и второ, със сигурност няма да изглеждате така.

Освен това хората, обичащи вниманието са по-склонни да правят по-ексцентрични хореографии и това наистина е много забавно, стига само накрая танцът да не прилича повече на цирково изпълнение.

Какво Толкова, След Време Никой Няма да Помни … или пък Не…

Комбинацията пълна липса на талант + притеснение от публични изяви безспорно е най-неприятната. Тук най-горещият ми съвет е да заложите на стандартния сватбен танц. И като казвам стандартен, не го свързвайте с нещо обикновено и посредствено. Напротив, все пак става въпрос за първия ви танц като съпруг и съпруга. Какво по-вълнуващо от това.

Влюбени погледи, искри в очите от изпитото шампанско, невероятна емоция от цялото преживяване и любимата песен, онази вашата. И ако това не е магия. Разбира се може да добавите някое завъртане, навеждане, прегръдка, ей така, за цвят. Просто затворете очи и почувствайте половинката си, нека всичко наоколо изчезне, само вие сте. И край с притеснението.

Няколко Съвета, Които да Вземем под Внимание:

  1. Съобразете движенията на танца с роклята си. Определено танци като салса и бачата, при които акцентът е върху ханша, няма да изглеждат добре, ако роклята е бална. Ако танцът ви има някакви поддръжки, също трябва да помислите дали на младоженеца няма да му е много трудно да ги изпълни, все пак, когато към теб се носят купища плат, е трудно да прецениш къде точно са краката.
    Ако пък наистина държите на обемна или пък на много тясна рокля и в същото време искате невероятен танц, изпълнен с поддръжки, може да обмислите варианта за смяна на роклята с нещо леко и феерично, непосредствено преди изпълнението.
  1. Ако сте заложили на контемпорари танц, ще е по-добре да бъдете боси, ако разбира се има възможност за това.
  2. Не насилвайте половинката си да танцува нещо, което не ѝ е по вкуса. Трябва и двамата да се чувствате комфортно. Както са казали: Насила хубост не става!
  3. Ако се стеснявате, може да проверите дали има възможност светлината да бъде намалена по време на танца. По-този начин ще се чувствате по-свободно и атмосферата ще е по-романтична. Разбира се не говорим за намаляване на светлината, при което няма да виждате дори половинката си.
  4. Най-лошият кошмар – падаме. Надяваме се да не се случва на никого, но ако все пак случайно се препънете или пък ви изпуснат, това със сигурност не означава, че трябва да избягате от дансинга. Продължате напред … с усмивка :) Пък и никой не знае какъв точно е танцът, стига да отреагирате правилно, може да се приеме като дълго режисиран и търсен момент.

И не Забравяйте: Танцът Безспорно е Магия, но Понякога – Черна

И като за край, няколко вдъхновения, към които няма как да останете безразлични:

Моят безспорен фаворит

Контемпорари

Латино танц

Свободен стил

Да включим шаферите и шаферките

И съвсем като за край (вече обещавам) забавен танц от съпруг за съпругата му

ГОСТ АВТОР: Соня Русева на 22 г. Студент в УНСС специалност МИО.

соня русева студентска в УНСС

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>