10 Практични Съвета за Избора на Булчински Букет

Изборът на булчински букет е веднъж в живота! Къде другаде ще имате възможността да носите подобно бижу от цветя, създадено специално за вас и то цял ден?
Това е денят, в който всяка жена получава шанса да покаже стила и изискания си вкус пред всички гости, приятели и роднини. Букетът е един от най-ефектните и привличащи вниманието аксесоари. Той е отражение на индивидуалността на булката и подсилва излъчването ѝ.

За специален ден като този трябва да обмислите много неща, а едва ли сте специалисти във всички области. Времето е малко, а се появяват много въпроси, като:

  • Как да избера оригинален и нестандартен сватбен букет?
  • Какъв букет ще подхожда на булчинската ми рокля?
  • Какви цветя да избера според сезона?
  • На каква форма и цветове да се спра?
  • Колко голям да бъде сватбения букет?
  • Как да персонализирам булчинския си букет?
  • Да хвърля ли букета си или да го запазя?

Вариантите за цветове и модели, както и възможностите за грешки са много. Затова е добре да сте информирани и подготвени за едно от най-важните решения, които ви предстоят при подготовката на сватбата. Ще ви улесним живота и приготовленията за сватбения ден с 10 професионални съвета от Букети Марини.

1 Изберете Букета Спрямо Булчинската Рокля

Когато се срещнете с дизайнера на вашия букет, непременно носете снимка на роклята си. Това ще му помогне да се ориентира за стила и визията, която гоните. Роклята и букета са много свързани помежду си. Те трябва да се допълват и да са в хармония с вас и излъчването ви. Дизайнът на сватбения букет следва модела, формата и детайлите на булчинската рокля.

Ако тя е обсипана с кристали и блясък, това са елементите, които задължително трябва да присъстват в букета. Ако в роклята ви има вложени златисти или сребристи нишки, декорации и бродерии, съответно това са акцентите и в букета ви. По-романтичните булки обожават дантелата в булчинските рокли и тя ще стои също толкова прекрасно и в букета.

Тези изисквания са лесни за осъществяване, когато букетът ви е изработен от сатен, бижута и брошки. Тогава можете да пожелаете в него да вложим всичко, което си представяте. За такъв букет няма граници. Той може да се превърне в идеалния сватбен аксесоар. Помечтайте и ни споделете идеите си.
Красиви Сватбени Букети

2 Обмислете Формата и Големината на Букета

Не се спирайте на голям и пищен букет, ако в предната си част роклята ви има много ефекти. Тогава сватбеният букет е добре да е по-изчистен, за да не изглеждате претрупано. В случай че ефектният акцент на роклята ви е отзад, като например шлейф, богата драперия, бродерия на гърба, тогава букетът ви може да бъде с повече детайли. Така можете да разчитате на баланс и правилно разпределение на ефектите.

Големината на булченския букет трябва да съответства на височината и фигурата на булката. Ако сте от по-ниските дами, букетът трябва да е пропорционален на вашия ръст. Ако сте висока, това ви позволява да се спрете и на по-голям букет. Това, което важи обаче и в двата случая е, да не скривате талията си с букета. По време на церемонията, поздравленията и снимките с гостите, както и при влизането в ресторанта, вие вероятно ще държите букета пред себе си на нивото на талията. Той в никакъв случай не трябва да бъде по-обемен от нея, защото се получава диспропорция и неестествен вид. Важно е да знаете това, за да не го установите чак на снимките, когато сватбата вече е минала.

Универсалните размери на букета на булката са около 20 см диаметър и около 23 см височина от върха до края на дръжката. Може да бъде и една идея по-голям, но не и по-малък, защото се губи и дребнее на фона на роклята. По-малките букети са подходящи за хвърляне и за шаферски букети. Така те не засенчват булчинския букет.

уникални булченски букети

3 Изберете Цветята и Детайлите за Букета

Естествените цветя имат сезонност и това е едно от ограниченията, с които трябва да се съобразите, ако се спрете на такъв букет. Начинът да избегнете този недостатък е като се спрете на сватбен букет от сатен и брошки.  Тези букети са изключително популярни и търсени в Западна Европа и САЩ, а добрата новина е, че вече можете да ги поръчате и тук в България.

В ателието на Букети Марини създаваме постоянно нови модели, а най-големият източник на идеи сте вие и вашите желания. Всяка булка иска да бъде индивидуална и неповторима и ние осъществяваме тези ваши желания. В бутика на Букети Марини няма сезони, тук можете да изберете цветята, цветовете и детайлите на букета си по всяко време на годината.

Имате безкраен избор на материи, като сатен, органза, тюл, дантела, елементи от естествени материали – мидички за морските сватби, дърво, памук, детайли с много блясък – кристали, златисти и сребристи брошки, бижута, перли. Едно от най-красивите съчетания е комбинацията на детайли от букета с бижутата и аксесоарите в косата на булката.

Разчитайте на нашите професионални съвети, ако вече сте се дезориентирали от гледане на снимки и ви е трудно да решите. Ние ще ви насочим, ще ви дадем предложения и варианти. Можете да ги обмислите на спокойствие, да ги обсъдите с приятелки и близки и да видите готовия си букет не в последния момент, а още преди сватбата.

стилен сватбен букет с бонбони

4 Изберете Цвета на Букета

За избора на цвят на булчинския букет от най-голямо значение е темата на сватбата. Ако сте решили да осъществите мечтаната морска сватба на плажа, тогава подходящи са бяло, синьо, сребристо, коралово. Ако искате сватба тип градинско парти, заложете на естествените природни цветове – свежо зелено, слънчогледово жълто, оранжево, екрю, цвят лен.

За зимна сватба ви препоръчваме бяло в комбинация с червено, бордо, елхово зелено, топло кафяво, златисто. За романтична сватба – млчечно розово, шампанско, ментово зелено, екрю. Ако обчитае ярките цветове и искате да експериментирате съчетайте оранжево със синьо или тъмно лилаво, лимонено жълто с ментово зелено, тюркоаз с фуксия или цикламено.

Едни от най-красивите букети са едноцветните, защото при тях изпъкват всички останали детайли, като кристали, брошки, перли. Букетът е наситен с много блясък и ефекти, които не остават незабелязани.

Съчетайте цвета на букета с булченската рокля. Вече има толкова много нюанси на бялото, като айвъри или слонова кост, шампанско, екрю, оризово бяло. Добре е нюансът на бялото в роклята да съвпада и в булченския букет, независимо, дали в него има дантела, сатен или други материи. В случай, че сте избрали модел с дантела, на която много държите да присъства и в букета, вземете я със себе си и ние ще я декорираме по подходящ начин с цветята.

Ако сте избрали обща визия за роклите на шаферките, помислете и за съчетанието на букета с тях. Пригответе си мостра от плата и цвета на роклите и ни я донесете, за да направим за вас най-подходящото съчетание.

красиви булчински букети

5 Персонализирайте Букета!

Лесно е! Донесете ваши брошки, талисмани, елементи със сантиментална стойност и ние ще ги подредим в сватбения ви букет. Можем да вложим малка снимка на важен за вас човек или да изпишем датата на сватбата и инициалите ви на някой детайл в букета. Сигурно има специално за вас и бъдещия ви съпруг място, където сте били и искате частичка от него да присъства в букета. Или имате хоби, с което се идентифицирате и което е важна част от живота ви, например фотография, балет, спорт. Ще свържем букета ви с тези любими места и занимания по подходящ начин –  с малък детайл, сувенир или нещо, което вие ни донесете.

Подгответе послание за вашия бъдещ шастлив живот заедно, напишете го на лист с цвета на сватбата, а ние ще го оформим красиво в сватбения ви букет. Ако народните танци са вашата страст, ще ги пресъздадем в букета с шевици и стилизирани традиционни елементи. Булките, които се омъжват за чужденец или имат връзка с друга култура, могат да персонализират букета си с нещо типично от този народ и държава.

Идеите са безкрайно много! Имаме и още, попитайте и ще ги осъществим заедно!  :)

красив букет за сватба

6 Как да Държите Букета?

Обикновено преди сватбата булките са сравнително напрегнати, защо ли?!

Когато вземат сватбения си букет за първи път те несъзнателно го хващатат с 2 ръце и го държат сравнително високо, което моментално повдига раменете и прави стойката прегърбена и неестествена. Това не изглежда много привлекателно, особено ако сте с рокля без презрамки.

Опитайте се да запомните, (или кажете на шаферките ви да ви напомнят дискретно)дръжте булченския си букет с една ръка и под нивото на хълбока ви, леко на страна от роклята, за да се откроява красивия й силует. Това ще отпусне раменете ви и ще ги отвори в горда изправена стойка. А точно това търси сватбения ви фотограф.

букет със сатен и бижута

7 Изберете Удобен Букет

Булчинският букет ще е с вас от началото на вашите сватбени приготовления, при вземането на булката, на церемонията в ритуалната зала, при сключването на църковния брак в храма,  приемането на поздравленията, сватбената фотосесия и влизането в ресторанта.  През цялото това време ще сте права и много ангажирана. Затова удобството на букета може да е последното, за което си мислите, но ще почувствате, колко е важно с напредването на времето и ако не ви е удобен. Не се изкушавайте от модел, който ще бъде странен за носене и държане. Поискайте да подържите букет, подобен на вашия и си дайте малко време, за да го усетите.

При естествените цветя съществува риска да изцапате или намокрите бялата си булченска рокля с дръжките или цветовете на букета, да падне прашец или листа. Това е още едно от предимствата на букета от брошки – той не цапа и не мокри. Няма риск да се отключи и алергия към цветята, за която не сте знаели. Нали това ще е най-неподходящият момент да го разберете? Това особено тънък момент при бременни булки. В този период е възможно да се отключи свръх чувствителност или непоносимост към цветя, прашец и миризми, които до тогава са били безубидни. Обмислете тези нежелани ефекти и заложете на букет, който ще ви придружава вярно през цялата сватба.

букети за сватба

8 Булчинският Букет Обича Снимките

Снимките на букета са едни от най-личните за всяка булка. Затова помолете сватбения си фотограф и видеооператор да направят няколко кадъра от близо, да заснемат детайлите, да го свържат с обстановката – например на фона на морето, пред красива сграда, до басейна на ресторанта. Помолете за снимки на букета до сватбените ви бижута и особено с годежния пръстен. Възхитително!

Хубави кадри на сватбения букет се получават, ако го сложите на красив стол, също до сватбената покана, както и в комбинация с обувките, роклята и чантата на булката. Ще се получи истински шедьовър от снимка на булчинския букет и сватбената торта. Затворете очи и си представете!

сватбени букет с морски мотиви

9 Как да Запазим Сватбения Букет Свеж?

Поръчайте го от бутика на Букети Марини и той никога няма да увяхне. Това е един от най-красивите и със сигурност най-личния спомен, които ще ви останат след сватбата. Букетът ще бъде винаги така свеж, ярък и блестящ, както в деня на сватбата.

Някои булки се опитват да хербаризират букета си от естествени цветя, но той никога няма да изглежда по оригиналния начин. Би било жалко да гледате, как от булчинския ви букет остават само сухи цветя. Не се измъчвайте с такива беузпешни опити. Цветята вече могат да бъдат и траен спомен!

Сезонът на сватбите е лятото, а жегите не са много благоприятни за цветята. Колкото и да са трайни, след няколко часа на слънце по време на фотосесията и церемонията и след прехвърляне от ръка в ръка – от булката на шаферката, сестрата, булката, майката и пак обратно, няма да остане много от букета. Ще дойде момент, когато ще е по-добре да го оставите настрани, защото за съжаление вече няма да изглежда добре на снимките.

По-разумното, по-практично и трайно решение, ще бъде да се спрете на букет от брошки и с това ще имате едно притеснение по-малко. След сватбата булчинския ви букет ще намери красиво място в семейния ви дом и вие винаги ще можете отново да го вземете в ръце, да му се порадвате, да си спомните щастливите си  моменти. А един ден живот и здраве, да го покажете и на вашите деца.

изискан букет за сватба

10 Да Хвърлим ли Букета или Да го Запазим?

Да и Да!

Запазете го разбира се! Това е вашият сватбен букет и един от най-милите ви спомени. Но зарадвайте и някоя от вашите приятелки с букет от сатен и брошки. Поръчайте си втори букет за хвърляне, който следва стила и цветовете на сватбата, но е по-семпъл и подходящ за хвърляне по красиви млади жени. Може да е със същите размери като оригиналния, а може и да е една идея по-малък. В зависимост от предпочитанията на булките ни сме правили букети близнаци, които по нищо не се различават. И двата са еднакво красиви и ще ви направят много щастливи! :)

сватбени букети от букети марини

ГОСТ АВТОР: Букети Марини

логото на Букети Марини

Вижте Още

съвети за организиране на сватба

съвети за младоженци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>