Интервю с Биляна от Сватбена Агенция Алегрия

сватбена агенция алегрия

Представете се с няколко думи. Как започнахте да се занимавате с организиране на сватби?

Има хора, които обичат да планират, да организират, да въвеждат ред, да контролират, да оптимизират и да довеждат всяко начинание до край.

Моето име е Биляна Цанева и смятам себе си за един от тези хора, които са призвани да се занимават с организиране на събития и с това да правят хората щастливи. Страстта ми е да творя и да създавам добро настроение.

След дълги години, прекарани в пеене и танцуване, преоткрих себе си и разбрах, че организирането и воденето на сватби е онази сладка и приятна работа, която мога да върша с удоволствие.

От 8 години се занимавам с организиране на събития както в България, така и в чужбина. Занимавала съм се с организирането на големи и малки интернационални събития с различен характер – научни конференции, образователни събития, състезания, обучения, семинари и много други.

Както много други момичета, страстта ми към сватбите е била огромна и една от многото ми мечти е била да се занимавам именно с това – организиране и водене на сватби. Правилният момент обаче дойде, след като организирах своята собствена, мечтана сватба, както и сватбите на едни от най-близките ми хора.

професионални сватбени организатори в софия

След всички усмивки, които видях на лицата на младите двойки, след всички благодарности, които получих, осъзнах, че това да накараш някого да се усмихне заради теб и да бъде щастлив, е безценно. Именно тогава разбрах, че това е моето призвание.

Какво е мнението Ви за предбрачния договор?

По мое лично мнение това е нещо много персонално. Лично за мен е нещо полезно, което, може би, е добре да бъде направено, защото всеки знае, че любовта заслепява хората и много често се оказваме предадени. Всеки се е борил да постигне нещо в този живот и има правото да бъде едноличен собственик на своето имущество.

Хубаво е да се знае кой с какво разполага, за да няма недоразумения. Всичко, придобито след брака също е редно да бъде собственост на двамата, но ако само единият има заслуги за придобиването, е хубаво да се помисли дали да бъде разделено по равно.

подписване на предбрачен договор

Наличието на такъв договор може да спести много главоболия при евентуална раздяла и подялба на имущество, и от друга страна защитава правата на този, който изкарва повече от другия. В идеалния случай, когато има разбирателство и любов, не е необходимо, но за всеки случай е по-добре да го има.

Коя е най-незабравимата сватба, която сте организирали?

Едва ли има по-голяма емоция от тази, която изпитах, когато организирах своята собствена сватба. Предполагам, че визирам точно нея, защото за мен това беше най-големият и дългоочакван проект, с който исках да се заема. Тогава беше и мигът, в който вече бях сигурна че моето призвание е да организирам сватби.

сватба на сватбен организатор

Цялостната организация на сватбата беше направена от мен самата и удоволствието, което изпитах след сватбата, беше огромно, защото всеки един от гостите ми изрази благодарност за всичко, което бях направила и начина, по който го бях направила. За това и днес аз се отнасям със същата любов и внимание към своите клиенти, за да могат и те да усетят емоцията, която аз усетих, когато цялата сватба мина изключително спокойно и усмивките бяха на лицата на всички.

Колко време продължи най-дългата сватба организирана от Вас?

Ако трябва да бъда честна съм организирала много сватби, които продължаваха повече от 7-8 часа. Много малко са сватбите, които са продължили 6 часа или по-малко. Някои от сватбите, които съм организирала, продължаваха дори по 10-11 часа и със сигурност тези, които си заслужава да споделя са: Татяна и Кристиян, Мария и Мирослав, Сайфе и Хюсеин, Теодора и Николай, Таня и Ариф, Александър и Елица.

весела сватба в софия

Тези сватби бяха изключително емоционални и изпълнени с много веселие и радост. Младоженците бяха невероятни и заразяваха всички с добро настроение. Любовта витаеше във въздуха и всички гости се радваха от сърце.

Кое е най-странното място, на което сте правили сватба?

Най-странното място е може би в гората. Това беше една много бутикова и нестандартна сватба в тесен кръг. Мястото беше много закътано и цялото мероприятие се проведе навън под открито небе.

Ако трябва да бъда честна, колкото и да ми се иска да организирам малко по-нестандартни сватби, до момента не съм имала много, защото хората в България като че ли не са такива екстремисти, както хората в чужбина, които организират сватби под водата или във въздуха, на борда на частен самолет.

Правили ли сте сватба в чужбина?

За моя огромна радост и чест, да. Имах удоволствието да участвам в организирането на една много голяма и луксозна индийска сватба в Ню Делхи. Организацията продължи месеци наред, защото индийските сватби продължават 3 поредни дни и всеки ден е различен от останалите. Декорацията, традициите, музиката, облеклото и обстановката са различни всеки ден.

индийска сватба

Всяко цвете, което присъства в украсата има своята символика и самите индийци най-много държат именно на тях. За моя радост имах удоволствието да бъда един от организаторите, който отговаряше за декорацията и сватбеното озвучаване, и така научих много интересни факти за индийските сватби. Тъй като обемът на работа е много голям, има огромен екип от хора, които подготвят сватбата.

Много от нещата координирах от България, но на място също имаше много организационна работа, с която трябваше да се занимавам. Общувах много с другите сватбени организатори, които отговаряха за комуникацията с младоженците. Всеки един детайл по време на сватбеното тържество е изключително важен, затова там никой няма право на грешки.

Индийците са много мили, но взискателни и за мен беше едно огромно предизвикателство да взема участие в този проект.

Разкажете ни забавна случка от Ваша сватба!

Забавни случки винаги има, но една от комичните беше, когато почти щях да падна пред всички гости, защото токчето на обувката ми се закачи за една решетка. Успях да се задържа и не успях да падна, но борбата беше голяма и това създаде много добро настроение сред гостите.

Коя е любимата Ви сватбена игра?

Не съм сигурна дали имам любима игра, защото всяка игра има своя чар, но може би има една, която винаги успява да развесели както гостите, така и мен. Това е играта с вестник, при която млади двойки трябва да танцуват върху едно парче вестник без да излизат от очертанията, като на всяка следваща песен парчето става все по-малко и двойката трябва да намери начин да се задържи върху вестника.

След 3-тата песен повечето момичета вече са в ръцете на момчетата, които от своя страна пазят равновесие на един крак, защото парчето вестник вече е станало прекалено малко. Голяма емоция и веселие има по време на тази игра и може би заради това е една от моите фаворити.

Кое е най-интересното подаръче за гости, което Ваши младоженци са подарявали?

Едно от най-интересните и иновативни подаръци, които младоженци са подарявали на гостите, е засадено дърво на тяхно име в една гора. Двойката беше много активен привърженик на опазването на околната среда и бяха решили, че вместо да харчат пари за нещо материално, искат да допринесат за развитието на гористите местности, които често се унищожават в България.

засаждане на дърво от гостите на сватбата

И така, те бяха закупили една малка площ, в която посадиха 100 дръвчета, всяко от които с имената на гостите. Всички бяха много възхитени от идеята и с радост приеха да се грижат за своето дърво, като го посещават и поливат докато порасне.

С колко гости е била най-голямата сватба организирана от Вас? Разкажете ни малко повече за нея!

Тук бих искала да споделя нещо по-интересно за 2 сватби, които имах удоволствието да организирам. Една в България и една в чужбина. Първата най-голямата сватба, организирана от мен беше за 190 души. Имената на младоженците бих искала да останат в тайна, защото те не обичат показност, но с гордост искам да кажа, че това беше една от изключително веселите и емоционални сватби, които съм имала честта да организирам.

Тя се проведе в София, но имаше гости от различни краища на България, както и много гости от чужбина. Беше сватба с много традиции, игри и изненади. Роднините на младоженците, както и техните приятели, бяха приготвили много музикални и танцови изпълнения, с които зарадваха всички. Кулминацията беше, когато бащата на булката изпълни нейната любима народна песен, с която трогна всеки присъстващ. Аз имах удоволствието да бъда организатор и водещ на тази незабравима сватба, а младоженците станаха близки мои приятели след сватбата.

Биляна Цанева от Сватбена Агенция Алегрия

Втората сватба, за която вече ви разказах по-рано е индийската сватба в Ню Делхи. Тя беше за 750 души и беше един огромно предизвикателство за мен самата като организатор и водещ. След тази сватба, започнахме да получаваме запитвания за организиране на индийски сватби в България, така че това е един от новите големи проекти, с които съм се заела. Скоро ще споделя повече подробности.

Как разпускате през зимните месеци, когато имате повече свободно време?

Колкото и малко свободно време да ми остава, се опитвам да го оползотворя като отделям време на себе си, семейството и близките си хора и се стремя да релаксирам максимално. Най- много разпускам, когато готвя и пътувам в България или в чужбина.

сватба в Индия орагнизирана от българска сватбена агенция

Голям любител кулинар съм и обожавам да майсторя вкусни гозби в кухнята и да ги споделям с близките си хора. А най-много от всичко обичам да пътувам и да опитвам нещо ново всеки път. Това ми помага да релаксирам и да се заредя с много нова енергия, която след това използвам в работата си.

Също така, обожавам да танцувам и да играя настолни игри. Голям фен съм на тези занимания, защото ми помагат да разпускам в приятна компания. Като цяло съм много социален човек и обичам да прекарвам време със своето семейство и приятели.

-КРАЙ-

Вижте Полезни Съвети от Сватбени Фотографи:

фотографи софия

добри фотографи варна

2 thoughts on “Интервю с Биляна от Сватбена Агенция Алегрия

  • декември 23, 2016 at 1:16 pm
    Permalink

    Страхотна статия ! Биляна Цанева е човек, който наистина знае как да общува с хората и да разбира техните желания. Тя направи денят ни наистина незабравим и неповторим. Енергията и е страшно позитивна и хората искренно се забавляваха по време сватбеното тържество. Благодарим ти Биляна за всичко, което направи за нас, Ти си страхотен човек и професионалист. Продължавай все така и не спирай да зареждаш всички околни с енергията си. Пожелавам ти още много щастливи и доволни клиенти като нас :) С най-добри пожелания от Сем. Иванови

  • януари 2, 2017 at 9:51 am
    Permalink

    Биляна наистина е страхотен човек и професионалист. За нея можем да кажем само хубави неща и много се радваме, че успешно си партнираме вече повече от година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>