8 Страхотни Места за Сватбено Видео в България

Свързахме се с професионални сватбени видеооператори от цяла България и ги питахме:

Koe e най-впечатляващото място, на което сте заснели сватбено видео в България?

Вижте отговорите в реда, в който ги получихме + видео от всяко едно място:

IKO Медиа – Къмпинг “Смокиня”

facebook.com/IkoMediaOod

Сватба на морето… една сбъдната мечта окъпана в морски пръски, топъл залез и шампанско. Прекрасно е да видиш света от птичи поглед, а още по красиво – през погледа на влюбени младоженци опиянени от кипящата енергия на младостта и красотата. Стана много романтично :)

Всъщност тази фантазия трябва да се сподели. Благодаря на Диди и Страхо, че ме направиха част от тяхната сватбена приказка! Благодаря, че станаха в 5 сутринта, за да направим невероятни кадри на морския бряг докато слънцето “изплуваше” и позлатяваше попремръзналите им тела. Още пазя съобщението от Страхо на телефона си изпратено в 4,53 сутринта: “Добро утро! В колко часа трябваше да сме пред хотела?”

Този ентусиазъм ни позволи да снимаме с дрон и две камери романтични сцени с фон, прекрасния декор на морския изгрев. И още нещо любопитно. Страхо със собствените си ръце беше построил красивия дървен ресторант на брега на къмпинг “Смокиня”! Спирам, че се получи дълго… Приятно гледане!

TMR Vision – Royal Castle на Елените

facebook.com/TMR-Vision

Мястото което на мен най- много ми харесва за сватбено видео е Royal Castle Design & Spa Hotel на Елените.
Освен факта, че се намира на морето хотела е с уникален дизайн. Всяка стая, всеки коридор, всичко е подбрано с вкус.

Без много усилия кадрите се получават. Самият факт, че фолк звезди снимат клиповете си в този хотел говори много. Пример за това е един от клиповете на Азис, който е сниман в тоалетната на този хотел.
От вън хотела е много впечатляващ. Има басейн с палми и много зеленина около хотела. Ако снимате с дрон може да направите много красиви кадри.

В самия хотел има много красиво място където да се правят изнесени ритуали. Към него се слиза от две стълбища от двете му страни. От там обикновенно влизат младоженците разделени от ляво и от дясно.
Сватбените тържества се правят в конферентната зала на хотела, която не е малка. Спокойно може да побере сватба от 200 – 250 души.

Иво Вартанян – Marea Beach на Плажа на Каваците

facebook.com/noemabg

Аз живея от няколко години в Несебър , но съм израснал в Бургас и не мога да не бъда безпристрастен към морето . Тук е красиво дори и зимата , но що се отнася за сватби е най добре да изчакаме лятото .

По южното Черноморие има уникални места за сватбени тържества и ми е много трудно да избера между Роял Касъл – Елените, няколкото уютни ресторанта в Несебър стария град, Поморийската перла Гранд хотел Поморие и Бургаският Гранд хотел Приморец, това са най често срещаните дестинации където работя, но миналото лято попаднах на едно уникално местенце наречено Мареа бийч на плажа на Каваците до Созопол, ритуала се състоя на самия плаж а купонът продължи в ресторанта-бар на същото място, в близост е и Замъкът Равадиново, който допринася със своята уникалност за незабравими кадри и емоции.

Но сватбата нямаше да остане незабравима ако не бяха толкова невороятни младоженците Кристин и Христо, както и техните кумове, шаферки и приятели.

Filmstudio55 – Tracian Cliffs Golf & Beach Resort

facebook.com/Filmstudio55

Мястото което ме е впечатлило е Tracian Cliffs Golf & Beach Resort . Мястото е много атрактивно и интересно за сватбени тържества .Има скандалната гледка и романтични места подходящи за заснемане .Но мисля че думите ми ще са излишни след като се изгледа видеото :)

ДВ Арт – Студио – София

facebook.com/DVArtVIDEOSTUDIO

Благодаря за вниманието, но мисля че ще Ви разочаровам. Идеята да откриете местата където стават най-добрите сватби е утопия :)

Няма такива места, има такива хора, които където и да си организират сватбата, тя ще бъде блестяща, както и такива видеографи на които всичко им пречи :) или навсякъде могат да видят най-хубавото ;)

Сватбеното видео не съдържа само красиви кадри от мястото, украсата, хотела, залата, аксесоарите и дрън дрън. Сватбеното видео съдържа емоция, енергия, любов и душа. В моята лична класация на най-добрите ми видеа не ме водят до мястото където съм снимал, а до хората и техните чувства. Съответно тази класация е много по-трудна. Както е казало едно лисиче:

“- Ето моята тайна. Тя е много проста: най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите.”

Бих се радвал ако знаете от къде е цитата :)

Работата на видеографа, както е модерно да се казва, защото ние не сме само видеооператори. Видеооператор е човек, на който се казва какво и как да снима. Видеографа е човек който твори, и заснемането е техническата част от процеса. Някой го владее повече, друг по-малко :) Когато човек гледа със сърцето си и владее техниката може да постигне впечатляващо пресъздаване на емоция и енергия. Повярвайте ми, това е повече от изкуство. Изкуството е творческо пресъздаване на действителността, включително външна и вътрешна. Нашата работа е свързана с личности, характери, емоции, чувства и то не на един и двама ;) Пишем си сценария и разкадрираме в движение. Разбираме кой колко е важен според реакцията на хората;) а не според това кой за какъв се мисли. Сториборда се рисува сам, след натискане на червеното копче.

След това часове наред взиране в суровия материал, придружено с много познание пресъздаваме реалността с помощта на видеообработващи програми. Колкото повече усилия вкараме в едно видео, толкова по-силно е то. Усилието което вкарваме се изчислява по неизвестна формула в която основни фактори, като време, което ще отделим спрямо възнаграждението, и емоция която ще вложим спрямо емоционалната си обвързаност към тези хора, е нещо което не се претегля на везна. Няма метри, килограми или литри които да измерят стойността му. Ето и едно видео заснето на едни от най-баналните дестинации в София. Сами можете да прецените заряда му дали идва от местата където е снимано, или хората и емоцията в него :)

Sl Studio – Сватбен ден в София

facebook.com/slstudiobg

Спомените, най-радостните и емоционални моменти, детайлите и динамиката на празника ви, са градивните изображения на сватбения ви филм. В най-щастливия ви ден сте важни вие и настроението ви. Не забравяйте да се забавлявате!

Родината ни винаги ни е въздействала с природните си картини, вдъхновяващите си автентични исторически забележителности, красивите планини и местности. Повечето младоженци имат любими туристически дестинации в страната, а и не малко годежи са сключени точно по тези места. Затова с колегите винаги сме намирали точно тези места за най-подходящи за след сватбени снимки и видео.

Намирам за забележително място Копривщица за чудесен град с история и архитектура, както и Мелник. Винаги съм искал да заснема Белоградчишките скали през есента. Характерния цвят на скалите, в комбинация с есенните тонове и багри създават една невероятна картина с помощта, на която може да бъде заснет страхотен сватбен клип.

Любимите ни места за видео и снимки в София и околността са Парк-музей „Врана“, Южния парк, и Докторската градина. Чудесни места, които доста често са на път между ритуалната зала и ресторанта.

Забавлявате се и се отдайте на емоциите, това е най-важно за сватбения ви филм.

Николай Георгиев – BlackSeaRama Golf & Villas

facebook.com/видео-заснемане

Едно вълшебно и вдъхновяващо място BlackSeaRama Golf & Villas!Море плюс зеленина е равно на експлозия от красота,особено и ако е съчетана с чувствата и емоциите от вашето сватбено тържество.

Деян Маринов – Винарна Седем Поколения с. Мечка

facebook.com/deyan.marinov.3

Едно от най-добрите места в северна България за сватбени тържества е Винарна Седем Поколения в село Мечка. Намира се само на 20 километра от град Русе, който с уникалната си за България архитектура също предлага много романтични места за фото и видео спомени.

От терасата на винарната се открива страхотна гледка към величествения Дунав, с неповторим залез, който внася още красота и романтика към настроението на вечерта. Аз и екипа ми сме снимали през всички сезони на годината и мястото успява да предложи красива гледка през четирите сезона на годината. В съчетание с аристократичния Русе Винарна Седем Поколения предлага много романтика и настроение на младоженците и гостите на всяко тържество.

HALDIGITAL 97 – Вила Екатерина Вакарел

facebook.com/haldigital97cinematography

”ПЪТЕШЕСТВИЕ” Това беше темата на тази истинска и непринудена сватба.

Още при първата ни среща с булката Лили си пролича желанието й за една страхотна и много различна сватба, която предстоеше да се сбъдне. Обсъдихме много подробно детайлите и тайминга на събитието. Лили изслуша всички наши съвети до последеният детайл, и с неимоверно търпение преодоля и всяка най-малка споделена подробност до най-малката брънка.

Въпреки вълнението, което видимо изпитваше докато организира всичко самостоятелно, /нямаме идея какво й е коствало това/, в дългогодишната ни практика в много редки случаи сме имали удоволствието да работим на спокойствие, без излишно напрежение от каквото и да било естество.

В повечето случаи, когато питаме нашите клиенти „Как бихте желали да изглежда вашето сватбено видео?“, те ни отговарят „Ми… нямаме идея. По-скоро разчитаме на вас. Ние знаем какво искаме от фотографа в снимки, но видеото ни е табу.“

Тук е мястото да ви споделим, че доброто видео се получава, единствено когато има желание за това от самите вас – младоженците: от вашите разкази как си представяте сватбения си ден и какво бихте искали да видите впоследствие от него.Така направи Лили! Тя с нескрито вълнение ни разказа всичко подробно.

Ще споменем само малка част от нейните желания: тя сподели с нас за сватбената си рокля, как нейната майка сама е ушила сватбената й рокля и роклите на шаферките, и много държеше това да присъства като акцент във видеото; държеше много на всички детайли, табелки, подаръчета, цветя и прочее елементи, които тя, нейните приятели и роднини бяха подготвили; разказа ни как всички шафери и шаферки ще се съобразят с определена цветова гама в обличането си, което обстоятелство трябваше да се впише във видеоматериала.

Лили ни разказа и за невероятния си първи сватбен танц, който наистина беше уникален и неповторим, и който остави гостите на празненството без дъх. Каза ни, че специално са се подготвили за него, и как заедно с Ивайло ще изненадат своите гости, като предварително обсъдихме откъде и как ще го заснемем, за да „обгърнем“ картината по най-добрия и възможен начин, спрямо подредбата на масите.

Тук е важно да отбележим, че именно наличието на две камери разчупи по един невероятен начин всеки един детайл и момент на емоция. Говорихме надълго и нашироко за локацията ( Вила Екатерина – Вакарел ) относно видеосесията – в близост до една ЖП линия. Получиха се страхотни кадри.

Локацията предразполагаше за заснемане с дрон. Винаги сме твърдяли, че заснемането с дрон е една много интересна гледна точка от „птичи поглед“, и тази гледна точка трябва наистина да си заслужава.
След всички тези малки детайли дойде ред и на Партито, което с помощта на DJ-а стана наистина уникално, без излишни ”тиймбилдинг” игри и прочие, които според нас, отекчават гостите.

За сватбата на Лили и Ивайло можем да говорим дълго. Това Сватбено събитие винаги ще бъде един чудесен пример за перфектен тайминг, който предопредели и последвалите събития в един незабравим видеоматериал. Едно видео, което е малка, ала много важна част от човешкия живот – един спомен от Приказния ден на Лили и Ивайло! БЛАГОДАРИМ ВИ за удоволствието да споделим този ден с вас.

-КРАЙ-

Вижте Полезни Съвети от Сватбени Специалисти:

фотографи софия

добри фотографи варна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>