8 Предимства на Сватбата в Големия Град

В тази статия ще ви предложим 8 причини да изберете да се ожените в по-големите градове в България отколкото в някое по-малко населено място. За да сме безпристрастни и максимално обективни, след време ще напишем и статия 8 Предимства на Сватбата в Малкия Град.

Бележка: Под големи градове имаме в предвид населени места в България с 200 000+ жители: София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе и Плевен

големите градове на България

#1 Повече Места за Настаняване на Гости от Далеч

На нашата собствена сватба в Ямбол през лятото на 2015 видяхме от първо лице колко важно е да има къде да настаниш всички гости пристигащи от далеч. В Ямбол има няколко по-големи хотела, но се оказа, че местата в повечето от тях са заети, а най-големият хотел “Тунджа” отказа да приеме резервация за 10 човека няколко месеца преди събитието с мотива “Лятото има много туристи и нямаме места”…

хотел за сватба

Освен това, цените в хотелите ни се сториха сравнително високи. Наложи се да наемем стаи в мотел Комплекс Екатерина на 2 км от града, от който останахме изключително доволни! Част от гостите все пак успяха да си наемат хотелски стаи в по-малки хотелчета, а друга част настанихме в общежитие.

В по-големите градове има много по-голям избор за настаняване на гостите Ви на едно място, което е по-добрият вариант и за тях и за вас, особено ако смятате да поемате нощувките им. Повечето добри хотели ще предложат и някаква отстъпка при наемане на по-голям брой стаи. В тази връзка, според вас трябва ли да поемете нощувката на всички гости от други населени места?

#2 Много Близки и Роднини са от Същия Град

Допълнителен бонус на сватбата в по-голям град е, че има голям шанс много от гостите ви да живеят в града или близо до него. Това е особено вярно за сватби, при които младоженците са от един и същи град.

Така процентът на приетите покани за сватба ще се увеличи значително, защото ще бъде много по-лесно за гостите да дойдат ако сватбата е в същия град, където живеят.

#3 Богат Избор от Ресторанти с Опит

ресторант за сватбената церемония

Ако сте присъствали на достатъчно много сватби, сигурно знаете, че обстановката и обслужването в ресторанта играят изключително важна роля за доброто протичане на тържеството. Качеството в обслужването идва с рутината, а тя идва с многото проведени сватби.

В големите градове в България има ресторанти, които от години са домакини на сватбени тържества. Такива ресторанти знаят много добре кои са най-важните неща за нормалното протичане на вечерта (ако сватбата е вечерна). Освен това, персоналът също е обигран в обслужването на по-голям брой маси.

Ако трябва да сме честни, понякога и в по-малките населени места могат да се намеря изключително добри ресторанти за сватба. Но какво правите ако желаният от вас ресторант е зает?! Трудно ще откриете алтернатива в близост до същото градче. Въпросът не стои така с ресторантите във Варна и София например. Ако за вашата дата някой от ресторантите е зает, винаги може да потърсите следващия в списъка ви!

#4 Лесен и Бърз Достъп до Мястото на Сватбата

транспорт до сватбения ресторант

До големите градове има всякакви видове транспортни връзки, с които гостите ви лесно и бързо ще се придвижат до избрания град. Няма да имат проблем и да хванат такси от мястото, където са настанени, до ресторанта. Така спокойно ще могат да дойдат на тържеството, без да се налага да шофират. Ще могат да пият алкохол и да се забавляват на воля до когато им е кеф :)

А я си представете, че сватбата е в село Долно Арпаджиково, където от 40 години има едно такси Лада и работи само в пазарен ден! Гостите ви пък са настанени в най-близкото градче, където има мотели – Горно Арпаджиково. Как ще се придвижат от Долно до Горно Арпаджиково и обратно?!

#5 По-опитни Сватбени Агенции

наемане на сватбена агенция

Всичко, което казахме за опита на ресторантите, важи с пълна сила и за сватбените агенции, ако разбира се сте избрали вариант да ползвате агенция. Големите “играчи” от София, Пловдив, Варна и Бургас са организирали през годините какви ли не сватби. Грижили са се за прищявките и на най-капризните младоженци. Ето няколко уникално щури примера, за които сме чували от сватбени агенции, с които Подаръци за Сватба си партнира:

  • Щраус на сватбата като шега за младоженец от Австралия
  • Бали със сено превърнати в пейки за изнесен ритуал
  • Младоженци, които държали да пристигнат на церемонията с… водно колело
  • Арка направена от бамбук и дантела
  • Ресторант декориран само и единствено с цветовете от поканата – златно и бордо
  • За всички 200 гости да се направят бутониери от естествени цветя
  • 1300 декоративни слънчогледа Декември месец и др.

Опитните агенции ще пробват да изпълнят всички желания на своите клиенти и ще се погрижат накрая те да са доволни. Освен това, в по-големите градове е по-лесно да се сдобиеш бързо с желаните детайли.

#6 Варианти за Продължаване на Купона след 24:00

Често младоженците не искат сватбата им да приключи в ресторанта. Събират се с най-близките си приятели и отиват на дискотека или на друг тип нощно заведение. В големите градове имат десетки места за избор, а в по-малките варианти или няма или са само един-два.

#7 Фризьори и Гримьори

сватбена прическа

Другите много важни хора на всяка една сватба са фризьорът и гримьорът. Без тях булката няма да е същата – буквално! ;) Та добре е отново да имате голям избор от професионалисти, сред които да се спрете на най-добрите.

#8 Спестявате Транспортни Разходи за Фотограф и Видео Оператор

Всеки уважаващ себе си фотограф или видео оператор би ви таксувал за направените транспортните разходи, ако сватбата ви е в друг град. Често ще трябва да заплатите и нощувката на специалистите.

Друг важен детайл е, че когато вашият снимачен екип е от същото населено място, където се провежда сватбата, те знаят кога, къде и как да направят по-най-добрия начин снимките и видеото. За съжаление, ако ги заведете на непознато място, резултатите няма как да бъдат толкова добри.

Обобщение: И в малките и в големите населени места може да си спретнете една страхотна сватба. Голямата разлика и предимство на градската сватба е ИЗБОРЪТ! Той е много по-голям и ви позволява да подберете най-подходящите за вашата сватба варианти на професионалисти, място за сватбата, хотели, дискотеки и др.

 Ето още Няколко Интересни Сватбени Статии:

съвети за организиране на сватба

съвети за младоженци

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>